In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Okko Kamu till Musik vid Mälaren
De flesta känner Okko Kamu som en av världens mest firade dirigenter. Lördagen den 22 augusti får vi träffa honom i en annan skepnad. Vi bjuder på en romantisk afton med franska tonsättare. Okko är en skicklig violinist och vid sin sida har han bl.a. sin hustru Anna Aminoff , en mycket etablerad flöjtist i Finland.  

 
Chris Hazell sätter extra krydda på fransk afton
Chris Hazel Musik vid Mälaren har varje år gästats av internationella gäster från musikindustrin. Förra året hade vi celebert besök av Paul Myers, mångårig producent och musikskribent. I år kommer Chris Hazell med en gedigen bakgrund i skivindustrin och som populär arrangör. Till lördagens franska afton har han specialarrangerat ett stycke av den franske tonsättaren Fauré. 

 
Staffan Scheja gör Elvira Madigan
Staffan Scheja Staffan Scheja kom säkert att nå en ännu bredare publik i och med TV 1:s Stjärnorna på slottet. En del av den publiken hoppas vi givetvis ska söka sig till Musik vid Mälarens öppnings- och festivalkonsert den 20 augusti i Västerås konserthus. Det blir en afton späckad med klassiska pärlor. Staffan Scheja spelar Mozarts 21:a  pianokonsert i C-dur, numera känd som Elvira Madigan.

 
Rysk världsstjärna spelar Mozart i Eskilstuna
Vadim Tchijik Vadim Tchijik är född 1975 och  räknas redan som en av världens främsta violinister. Han debuterade redan som åttaåring i Moskva och håller numera konserter över hela världen.Han upprätthåller dessutom en professur i violin i Paris och håller masterklasser både i Europa och Asien.Vadim spelar Mozart med Västerås Sinfonietta på Eskistuna teater fredagen den 21 augusti.

 
 
     
   
 
2009 års sponsorer
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go