In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Marek Szlezer
Marek Szlezer, föddes 1981 i Krakow. Han började spela piano vid fem års ålder och fick sina första lektioner av mamma, även hon en professionell musiker.
 
Mellan åren 1994-2000 studerade Marek på Musikhögskolan i Paris
Ecole Normale de Musique A.Cortot under professor Marcella Crudeli.
Marek utexaminerades med högsta betyg Diplome Superieure de Concertiste .
 
Han fortsatte sedan sina studier på Musikhögskolan i Krakow under professor
Ewa Bukojemska. Sedan 2004 jobbar Marek som Pianolärare på Högskolan i Krakow.
2004/2005 fick Marek ett stipendium av Queen Elisabeth Music Foundation ( Belgien )
För att studera på Chapelle Musicale under handledare A. Rahman El Bacha. Även där
Fick Marek högsta betyg i form av diplomet a l´unanimite .
 
Marek har även varit en flitig besökare av masterclasses under professorer som Dmitri Bashkirov, Aldo Ciccolini, Menahem Pressler och Evgeni Mogilevski för att nämna några.
 
Marek pianistiska karriär tog fart när han vann den Nationella F. Chopintävlingen i Warszawa. Han har därtill även en 3:e plats i den Internationella Chopintävlingen i Marienbad och ett specialpris från Polska radion A. Rubinstein in memoriam . Marek hade äran att få framträda på Chopins eget piano i en offentlig konsert från Jagiellonian högskolan samma kväll som Polen inträdde i EU.
 
Marek har även hunnit med att framträda på flertalet prestigefyllda konsertscener som bl.a Salle Cortot, Damascus Opera-house, Palais des Beaux-Arts and Nationalfilharmonin i Warszawa.
Oktober 2005 spelade Marek på en öppnings-gala i Queen Elisabeth Foundation i Belgien tillsammans med English Chamber Orchestra. Han har även hunnit med att göra flera TV & radio framträdanden i Europa och i mellanöstern och dessutom hunnit med att spela in 3 soloskivor.


 
 
     
   
 
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go