In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Joseph Haydn jubilerar............
Joseph Haydn är självklart ett givet inslag i årets upplaga av Musik vid Mälaren som inträffar drygt 200 år efter hans bortgång. Det är en lång tid. Detta markerar vi extra genom att bjuda på en av hans mer populära symfonier, den 101:a , med smeknamnet "Uret".
Som vanligt är Haydn på lekhumör.

 
......och Wolfgang Amadeus Mozart varje år.
Musik vid Mälaren startade Mozartåret 2006 med hans konsert för tre pianon. Sedan dess har Mozart haft en naturlig hedersplats vid Musik vid Mälaren. Finns något glättigare än overtyren till Figaros bröllop eller vackrare än andra satsen i hans 21:a pianokonsert i C-dur, numera kallad "Elvira Madigan." Mozart är värd ett jubileum varje år.

 
Fransk afton med Okko Kamu
Fransk afton med Okko Kamu blir ett celebert inslag under årets Musik vid Mälaren. Här får vi möta en annan sida av den finländske världsdirigenten som violinist. Vi ser alla fram emot en lördagsafton med hans fru Anna, flöjt,  fylld med romantik, fransk espri och impressionism. Patrik Jablonski, piano och stjärnskottet Mats Olofsson på cello kommer att ge extra krydda åt anrättningen.

 
Pirater blir årets barnopera
Barnoperan har blivit givet inslag under Musik vid Mälaren. Efter Carmen, Orfeus och Eurydike, Simson och Delila har Petra Jablonski skapat ett nytt barntema som säkerligen går hem. I år handlar det om pirater. På scenen finns också ett "Rövarband". 

 
 
     
   
 
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go