In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Västerås Sinfonietta
Västerås Sinfonietta är en av Sveriges äldsta orkestrar med rötter i det musiksällskap som startades 1883. Under den snart 125-åriga verksamheten har orkestern varit en bärande del i stadens musikliv och har genom åren fått en hängiven och entusiastisk hemmapublik. Med 700 respektive 300 abonnenter till sina båda konsertserier intar Västerås Sinfonietta en särställning bland landets orkestrar.
Sedan hösten 2001 spelar den för utsålda hus varje gång den framträder i Västerås. Västerås Sinfonietta har samarbetat med en mängd kända svenska och utländska dirigenter och solister. Chefdirigent är sedan 2002 Hannu Koivula som även arbetar som orkesterns konstnärlige ledare. De trettio medlemmarnas individuella kompetens är grunden för orkesterns konstnärliga profil.
Ett kammarmusikaliskt förhållningssätt, där lyssnande och kommunikation står i förgrunden, är en viktig del av orkesterns konstnärliga målsättning. Nutida musik är en viktig del i repertoarvalet och varje säsong erbjuds minst ett uruppförande av orkesterns beställningsverk. Sinfoniettan har gjort ett flertal skivinspelningar. Orkestern genomförde våren 2005 en stor turné i Kina och har tidigare turnerat i Skandinavien och Europa.
Västerås Sinfonietta är en del av Västmanlandsmusiken där även Länsmusiken och Västerås Konserthus ingår.

http://www.vmu.nu/pages/Vasteras+Sinfonietta


 
 
     
   
 
Västerås Sinfonietta
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go