In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Vanesa Kremenovic
Vanesa Kremenovic studerade dirigering, musikteori och pedagogik vid Musikhögskolan i Sarajevo för prof. Julio Maric. Efter kriget i Bosnien och Hercegovina fortsatte hon att studera vid Academy of Arts University i Banja Luka, där hon tog examen, först inom musikteori och pedagogik och sedan dirigering för prof. Darinka Matic Marovic. Hon deltog i seminariet "Art of Choir" av prof. Matz Nilssen (Kungliga Musikhögskolan, Stockholm) i Dubrovnik. Och hon graderade sin magisterexamen inom musikteori (Harmoni med harmonisk analys) för prof. Milos Zatkalik vid Academy of Arts University i Banja Luka. 

Under perioden 2006-2009 gjorde hon en serie konserter med kör och orkester Arion från Banja Luka i många städer. Hon genomförde den första operan som framfördes i Banja Luka under 2005 (WA Mozarts Bastien och Bastien). 

Vanesa är dirigent och en av grundarna av Banjaluka filharmoniska orkester. Hon är anställd vid Academy of Arts University i Banja Luka som professor i form och musikalisk analys och nu fyller hon funktionen som vice dekanus för konst och internationella förbindelser.


 
 
     
   
 
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go