In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Jovan Kolundzija
Han är en av de mest hyllade och eftertraktade unga violinisterna i världen. Han är medlem i FIAM - Unesco och han har många inspelningar på sin meritlista, bland annat de nyligen utgivna CD av kompletta sonater och Partitor för soloviolin av JS Bach. 1994 utförde han ett program som består av tio olika konserter på bara fyra dagar (Bach, Vivaldi, Mozart, Mendelson, Bruch, Lalo, Wieniawsky, Tjajkovskij, Beethoven, Brams) med St George Strings och Belgrad Philharmonic Orchestra, samt den bästa konserten för säsongen 1994, med Novi Sad Philharmonic Orchestra. Maestro Jovan Kolundzija har gett över fyratusen konserter världen över. Han spelar på den berömda Guarnerius violin gjorts i 1754 i Venedig, vilken rekommenderades av Professor Henryk Szeryng i USA.

 
Tre Tenorer
I år slår vi på stort! Inte mindre än TRE tenorer kommer att uppträda tillsammans för att hylla vår käre Chopins 200:ade födelsedag. Giulio Pelligra från Sicilien som gjorde succé i Eskilstuna under förra årets festival kommer tillbaka för att sjunga tillsammans med Mats Carlsson och John Hudson. Mats är känd som en av de bästa Jussi Björling-tolkarna (vilken faktiskt också har jubileum i år) och John Hudson är världskänd från bland annat den engelska nationaloperan. En sagolik blandning av kontinentala, nordiska och internationella toner är att väntas.

 
Banja Luka Filharmonic Orchestra
Banja Luka Filharmonic Orchestra Tack vare vårt fina samarbete med ambassaderna i Balkan har vi fått kontakt med Banja Luka Filharmonic Orchestra. Med denna ensemble kan vi ståta med musik från Balkan och tolkning av andra kända verk, bland annat av Chopin och Schumann. Orkestern följer dessutom med på vår 24-timmarskryssning till Åbo och tillbaka för att underhålla våra gäster i vågornas takt.

 
Dalborg & Jablonski Production
Årets festival bjuder återigen på internationella artister och orkestrar. I år har vi ingått ett fantastiskt samarbete med ambassaden i Belgrad vilket har gjort att vi kan ta hit Radioorkestern –  otroligt duktiga musiker som underhåller med musik i världsklass. Vi kommer även att presentera tre tenorer som tillsammans kommer att lyfta festivalen till skyarna, Giulio Pelligra, John Hudson och Mats Carlsson. Här kan vi lova höga tongångar och dramatiska vändningar. 

 
 
     
   
 
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go