In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Linda Lampenius
Denna mångfacetterade kvinna som började spela fiol i femårsåldern, har utbildat sig på Sibelius akademien, turnérat med orkestrar i Japan, Skandinavien och Storbritannien, medverkat i otaliga talkshows och TV-program världen över, t.ex. Baywatch, synts i tidningar som Gramophone, The Times och Playboy samt framträtt som solist i över hela Europa, USA och Asien.

I oktober 2007 åkte Linda på en 2-månaders lång turné i USA, uppträdde i 42 st! städer och släppte samtidigt skivan "Celtic Origins" med irländska kören Anuna. Albumet låg på första plats på Billboards worldmusic lista under hela 5 veckor! På sitt senaste album "Nordic Light", har hon samlat många av Sveriges och Finlands finaste folksånger.
När Linda började spela med den svenske spelmannen Kalle Moraeus, var det nog många som blev väldigt förvånade. Men minutiös skolning behöver inte stå i motsatsförhållande till improvisationsförmåga och ett eget förhållningssätt.

Linda bokas både som solist och i många intressanta konstellationer, från symfoniorkester till mindre sättningar så som "Grace" med sångerskan Sofia Källgren, harpisten Monica Ramos och pianisten Carina E Nilsson. Linda samarbetar även med Emilia de Poret, Kalle Moraeus, Bengan Janson och LaGaylia.

 
 
     
   
 
Linda Lampenius
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go