In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Program
Donizetti Som vanligt presenterar vi ett lättsamt men välmatat program på temat: "Klassisk musik handlar om underhållning". En stor klassisk underhållare var Gaetano Donizetti. Han var dessutom mycket produktiv. Det är inte så konstigt att han tar stor plats i den inledande operagalan.  Symfoniorkestern denna kväll kommer nämligen från hans födelsestad där han verkade och också slutade sina dagar.

 
Ludvig van Beethoven En annan klassisk underhållare som visste vad publiken ville ha var Beethoven. Vi ägnar honom en hel kväll på festivalens näst sista dag med världsstjärnor på scenen. Chopin- och Tchajkovsky-vinnaren Kevin Kenner gör Beethovens Kejsarkonsert och Linda Lampenius, Gemma Rosefield och Patrik Jablonski gör pianotrion tillsammans med Västerås Sinfonietta med dirigentdebut i Sverige för Peter Jablonski.

 
Saint-Saent Förra året gjorde vi Camille Saint-Saens' Djurens Karneval med en jazzpianist och en klassisk pianist - Bobo Stenson och Patrik Jablonski. I år kommer Saint-Saen igen i ny skepnad med operan Simson och Delila. Det blir barnopera med Petra Jablonski och Patrik Jablonski: Simson - Världens starkaste man.

 
Sergey Rachmaninov Sergey Rachmaninov har stort utrymme i det imponerande program som 13-åriga pianisten Julia Vanushina från Moskva framför under fredagens kvällskonsert den 15 augusti i Stora Salen, Västerås Konserthus.


 
 
     
   
 
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go