In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Patrik Jablonski
Patrik föddes i en liten stad som heter Lyckeby i södra Sverige 1974. Han fick sina första pianolektioner av sin far när han var 5 och gav sin första offentliga framträdande ett år senare.
 
Vid åtta års ålder spelar Patrik i Stockholms Konserthus och vid tio års ålder reste han utanför Sverige för att spela på Pori Jazz Festival i Finland. Patrik spelade även tennis under denna tid och ingick "Team Mats Wilander". Samtidigt spelade han med ett antal orkestrar i Sverige, däribland Kungliga Filharmonikerna och Malmö Symfoniorkester. 

När Patrik var 17 fick han möjlighet att flytta till London och studera vid Royal College of Music för Irina Zaritskaya. Det var i detta skede som det blev uppenbart att han skulle ägna sin framtid till pianot. "Jag kunde inte ha haft någon bättre lärare än Irina, en stor pianist och en underbar person". Efter sin examen har Patrik framträtt med flera orkestrar och gett recitalier i flera delar av världen. Berlin, Warszawa, Sankt Petersburg, London, Tokyo och Riga för att bara nämna några. 

Patrik spelar ofta tillsammans med sin bror Peter Jablonski. De har gett konserter och mästarkurser över hela världen. Patrik Jablonski är också konstnärlig ledare för Malar International Music Festival och chef för skivbolaget Altara Music Ltd 
 
     
   
 
Patrik Jablonski
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go