In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Petra Jablonski
Petra Jablonski är uppvuxen i Västerås där hon började studera musik vid 10-års ålder. Studier vid musikgymnasiet i Västerås, Konservatoriet i Falun och Ingesunds folkhögskola i Arvika var det den klassiska sången som intresserade Petra mest.

Det var romans och opera som fick Petra att studera vidare vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm där hon sedan tog examen 1996. Petra fick möjlighet att studera under professor Vera Rozsa vid Guildhall School of Music and Drama i London och studerade interpretation för Graham Johnson och Paul Hamburger. Petra blev kvar i London i 7 år där hon arbetade som frilansande sångerska. Numera bor hon i Västerås tillsammans med sin man, Patrik Jablonski, och deras två barn.

Petra har uppträtt som mezzosopran med orkestrar bland annat i England, Polen, Lettland, Italien, Tyskland och Sverige där hon har givit recitaler vid bland annat Kungliga Slottet och sedan tolv år tillbaka uppträder hon med pianisten och maken Patrik Jablonski. Tillsammans har de givit recitaler runt om i Europa med repertoar som sträcker sig från klassiskt till musikal och jazz. Petra har framträtt vid flera tillfällen i Svensk television bland annat i musikalprogrammet West End Star på TV3. 
Petra har arrangerat opera för barn, "Carmen" med musik av G. Bizet och "Orfeus och Eurydike" tonsatt av C.W. Gluck. Operorna är i miniformat med alla de kända melodierna och spännande draman där barnen är med och dansar och sjunger. Petra arbetar deltid som sångpedagog sedan 3 år tillbaka på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna. 


 
 
     
   
 
Petra Jablonski
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go