In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Tre jubilarer
Frédéric François Chopin Först har vi Frédéric Chopin som kommer att genomsyra festivalkonserterna i torsdagens och fredagens konserter i såväl Västerås som Eskilstuna. Chopin var också mycket god vän med vår andra jubilar Robert Schumann under 1800-talets början. Även han firar 200 år. Sedan har vi för det tredje vår egen Jussi Björling, som dog för 50 år sedan och som skulle ha fyllt 100 år nästa år. Det blir en stor skål för tre älskade musikaliska giganter.

 
Tre Tenorer
Mats Carlsson John Hudson, Giulio Pelligra och Mats Carlsson har aldrig tidigare sjungit tillsammans. Tre olika nationaliteter och tre olika röster. Då vår version av "De tre tenorerna" drar igång kan vi nästan lova att konserthusens tak kommer lyfta. Giulio, som var här förra året och gjorde succé i Eskilstuna kommer tillbaka. Blott 24 år gammal har han redan hunnit mycket långt. Mats Carlsson, en av våra mest firade svenska tenorer som är känd för sina tolkningar av Jussi Björling passar bra in i sammanhanget och kommer kommer med sin röst sätta en nordisk ton på vår afton. John Hudson, från Londons Nationalopera, är en kär gammal gäst från tidigare upplagor av Musik vid Mälaren. Med Verdi, Donizetti, Puccini och björlingska paradnummer kommer det här att bli en riktig rysare.

 
En resa i tiden
Pirattemat 2009 gav mersmak. I år blir det en helt ny och spännande historia för barnen där operan Aniara inspirerat till en tidsresa.  Den tänkande Mimaroben blir istället en tidsmaskin som kommer att guida barnen genom musikhistorien. Petra Jablonski och roboten Giraff kommer tveklöst att sätta spår hos såväl barn som föräldrar. 

 
Balkan Culture Cruise 2010
Galaxy I år får Musik vid Mälaren en verklig rivstart. Det är bl.a. vårt nära samarbete med ambassaden i Belgrad som resulterat i Balkan Culture Cruise. Det blir en 24-timmars lyxkryssning med Tallink Siljas Galaxy, där inte bara festivalens "husorkester" Banja Luka Filharmonic Orchestra kommer att närvara utan även världsberömda zigenarbandet Boban & Marko Markovic. Allt för att skapa den musikaliska glädje man kan uppleva på Balkan. Under första kvällen bjuder vi även på välkände DJ:n Kiko från Kafana Club i Belgrad. Flera av festivalens solister finns även på plats för repetition och överraskningar. Galaxy blir även ett perfekt tillfälle för svenska företag och privatpersoner att träffa folk och företag från Balkan för att knyta nya band och affärskontakter. 

 
 
     
   
 
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go