In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Artister och kompositörer
Redan första året kan Musik vid Mälaren bjuda på en rad kända internationella artister.

Det är naturligtvis ingen slump. Med pianot som yrke i över ett decennium har Patrik Jablonski haft förmånen att resa väldigt mycket och samarbetat med en mångfald dirigenter/musiker och inte minst agenter. Det har gett en ordentlig insyn i musikvärlden inte bara som artist utan också som åhörare.
Till detta ska läggas den erfarenhet kompanjonen Gunnar Dalborg har av festivaler och events. Här finns en genuin samsyn att klassisk musik är till för att roa, underhålla och skapa upplevelser.

Det är därför ingen tillfällighet att invigningskonserten, nu när hela världen firar Mozart 250 år, blir en upplevelse som troligen inte kommer att hittas i något annat konserthus. Nämligen Mozarts sällan spelade pianokonsert nr 7 med en av Europas bästa symfoniorkestrar, Wroclawsfilharmonikerna under Lukasz Borowiczs ledning och med Patrik & Peter Jablonski och Robert Wells på varsin pianostol.

Underhållning handlar ofta om att göra det oväntade, att våga använda nya grepp och kombinationer av program och människor. Övriga som kommer att bidra till detta under årets festival är världsartisterna Inger Dam-Jensen, sopran, John Hudson, tenor, Carolin Widmann, violin tillsammans två yngre internationella sångare, Johan Rydh, baryton och Petra Hallberg, mezzosopran och inte minst en av filmmusikens giganter, Wojciech Kilar. Kilar´s "Missa pro pace" avslutar årets festival där den klassiska musiken en gång började, dvs i kyrkan.

 
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go