In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Anna Aminoff
Flöjtisten Anna Aminoff studerade vid Sibelius-Akademin under ledning av Liisa Ruoho, Ilpo Mansnerus och Mikael Helasvuo. Hon har deltagit i mästerkurser runtom i Europa för William Bennett, Aurele Nicolet och Istvan Matuz och hon höll sin debutkonsert inom ramen för Sibelius-Akademins konsertserie våren 1995.
  
Anna har verkat som stämledare i Lojo stadsorkester och medlem i Lojo blåskvintett 1992-95 samt som ställföreträdande stämledare i Tapiola Sinfonietta 1996-97. Sedan dess har hon spelat som frilans i talrika finländska orkestrar från Radions symfoniorkester till Lapplands kammarorkester. Hon har framträtt som solist med kammarorkestern Virtuosi di Kuhmo och med Lojo stadsorkester samt uppträtt med ett altflöjtsolo på scenen i Erik Bergmans opera "Det sjungande trädet".

Hon har sedan 1996 gjort ett flertal inspelningar för Rundradion med företrädesvis fransk musik.   Anna har spelat kammarmusik i varierande ensembler och givit konserter i Finland, Sverige, England och Estland och hon har uppträtt vid Åbo Musikfestspel, Musikfestspelen i Hauho, Musikens tid i Viitasaari samt vid sin egen festival Musik i Ruovesi, som hon grundat tillsammans med Okko Kamu och där fungerar även som verksamhetsledare.   Anna Aminoff är medlem i Finländska Solistföreningen och undervisar som timlärare vid Sibelius-Akademin.

 
 
     
   
 
Anna Aminoff
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go