In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Torsdagen den 14 augusti, Västerås
Operagalaafton
kl 19.00 Stora salen, Västerås Konserthus
Orchestra del Bergamo Musica Festival "G.Donizetti" Dirigent: Ludovico Pelis Solister: Gabriella Locatelli Serio(sopran), Livio Scarpellini (tenor) samt Petra Jablonski (mezzosopran).
Det blir en huvudsakligen italiensk operaafton av det lättsamma slaget. Donizetti som föddes och verkade i Bergamo är självklart väl representerad i programmet. Samma program presenteras både i Växjö och Västerås. Det börjar bli tradition att festivalen bjuder på en operagalakväll. I år är det Orchestra del Bergamo Musica Festival "G Donizetti" som börjar kvällarna i Västerås och Växjö med en av Mozarts mest eftertraktade symfonier för att senare ackompanjera Petra Jablonski i Mozarts mest kända konsertaria "Ch'io mi scordi di te" där hon även ackompanjeras av Patrik Jablonski i den mycket viktiga pianostämman.

Efter paus kommer vi att hylla operakompositören Gaetano Donizetti. En uvertyr till operan ‘Roberto Devereux' följs av en rad mycket kända arior ur operorna ‘L'elisir d'amore' och ‘Lucia di Lammermoor' där vi får träffa kvällens andra solister Livio Scarpellini och Gabriella Locatelli-Serio. För att fullborda kvällen bjuder vi även på Rossinis kända Tarantella och avslutar kvällen med Trion ur operan "Norma" av Bellini. Vi har haft äran att presentera många skickliga sångsolister under våra tidigare operagalakvällar vid Musik vid Mälaren och Växjö Classic. Årets uppsättning är inget undantag.
 
 
W.A Mozart: Symphony No.29, K.201
W.A. Mozart: Konsertaria: Ch'o mi scordi di te
Paus
G. Donizetti:  Sinfonia ur Roberto Devereux
G. Donizetti: "Una furtiva lagrima" ur L'elisir d'amore
G. Donizetti: "È lindo e civettin" ur Rita
G. Donizetti: "Ah tu sei qua" ur Rita
G. Donizetti: "Amici mei, che allegro giorno"
                       ur La figlia del reggimento
G. Rossini:    Tarantella
G. Donizetti: "Verrano a te sull'aure" from
                      Lucia di Lammermoor
V. Bellini:      "Oh! di qual sei tu vittima"
 
Festivalbuffé med Klassisk Jam Session
kl 21.00 Elite Stadshotellet
Succén från förra året kommer igen. Denna s.k. "Schubertiana" där vår publik kan både äta och dricka gott och samtidigt träffa kvällens artister på eftersits. Och inte bara det. Eftersom det fungerade mycket bra med Peter Stenson trio varvat med klassiska inslag engagerar vi dem även i år.
 


 
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go